Cristale - Cum te ajuta ele sa te conectezi cu sinele suprem

Cristale - Cum te ajuta ele sa te conectezi cu sinele suprem

Un cristal este un corp omogen, anizotrop, ale cărui particule componente, atomi, molecule, ioni sunt aranjate într-o structură internă tridimensională în diferite sisteme de simetrie cu repetări periodice numite sisteme de cristalizare


Cristalele s-au format odată cu solidificarea Pământului și au continuat să se metamorfeze odată cu transformarea planetei.

Unele cristale au fost supuse unor presiuni enorme, în timp ce altele au crescut în grote subterane aflate la mare adâncime. Unele s-au format în straturi succesive, în timp ce altele s-au solidificat din soluții minerale lichide.

Indiferent de forma pe care o au însă, structura lor cristalină poate absorbi, conserva, concentra și emite energie, în special în registrul electromagnetic.


Cristalele sunt realizate prin arderea unei combinații de minerale naturale și nisip de cuarț. Combinația este apoi răcită încet pentru a evita  incluziunile, producând astfel cristale clare perfect strălucitoare. Ca și în cazul oricărei colecții de bijuterii din cristal, culoarea poate fi adăugată pentru a oferi și mai multe opțiuni.



Top 7 companii producătoare de cristal


  1. Baccarat Baccarat crista

Dacă timpul ar fi testul de excelență în crafting cristale, Baccarat ar fi pur și simplu în partea de sus. Fondat de episcopul de Metz în a doua jumătate a anilor 1700, este cel mai vechi producător de cristal existent astăzi. La fel ca multe dintre creațiile sale, a supraviețuit războaielor și revoluțiilor de-a lungul secolelor, continuând să uimeze și să impresioneze chiar și cunoscătorii de astăzi.


  1. Daum

Fondat în 1878 în Nancy, Franța de Jean Daum, acest studio de cristal a câștigat importanță în perioada art Nouveau de la începutul secolului al XX-lea. Este notabil pentru faptul că este singurul producător comercial de cristale care utilizează procesul de lipire a sticlei în loc de abordarea mai comună a suflării sticlei. Corpul lor de lucru este format din artă de cristal și sculpturi, deși creează, de asemenea, decorațiuni elaborate și tacamuri.


  1. Lalique Lalique cristal țesute inima

Fondată de renumitul producător de sticlă Rene Lalique, compania și-a câștigat faima prin crearea de artă cristalină exotică inspirată de natură. Printre cele mai mari pretenții ale companiei la statutul iconic se numără colecția Bacchantes, cu reprezentarea stilizată și senzuală a formei feminine. Subiectul, execuția și jocul expert de subtilitate și detalii din piesele sale au contribuit la statutul de care se bucură Lalique până astăzi.

  1. Steuben

Fondată în 1903 în Corning, New York, producătorul a pionierat crearea de produse din sticlă care au prezentat modele tăiate, gravate și suflate liber. Steuben este creditat cu două specialități de sticlă care au devenit parte a mărcii sale: Auren cu finisajul său translucid, aproape fluid și Intarsia care a prezentat inserții de culoare suprapuse.

Steuben a colaborat cu mulți artiști celebri de-a lungul anilor pentru a crea capodopere, .Cum ar fi „vaza de tatuaj” a lui Kiki Smith, „perechea de inimi” a lui James Carpenter, diferitele colecții ale lui Beth Lipman, printre altele. În afară de faptul că este un cadou preferat pentru liderii mondiali, cum ar fi Regina Elisabeta a II-a, piesele Steuben au apărut, de asemenea, în mod proeminent în multe producții de la Hollywood. Papucul de sticlă din Disney World a fost, de asemenea, făcut de Steuben.


  1. Tiffany

Fondată în Brooklyn, Connecticut în 1837, Tiffany a început ca un emporium pentru bunuri de lux. Magazinul și-a câștigat renumele pentru vânzarea de articole foarte elegante, un standard pe care încearcă să-l susțină până acum chiar și prin colecția sa de cristale. Piesele de cristal Tiffany variază de la simplu la ornat, existente sub formă de ochelari, boluri, hârtie și alte decor. Au chiar și cutii de cristal.

  1. Waterford

Dacă există un cuvânt cu care acest brand a devenit faimos sinonim, este „calitate”. Înființată în 1783 în Waterford, Irlanda, acest producător de cristale și-a gravat numele printr-un model distinct de tăiere care a fost o bază clasică printre produsele sale, indiferent dacă sunt veselă, decor acasă, iluminat, stilouri, sau accesorii. Printre creațiile sale cele mai notabile a fost colecția de panglici de balet, care au folosit panglici subțiri pentru a transforma ochelarii prea familiari în piese elegante de artă

    Astăzi, Waterford este, de asemenea, cunoscut ca producătorul de trofee de sticlă pentru multe evenimente sportive prestigioase, cum ar fi franceză, germană, Și Marele Premiu al Belgiei în formula 1, precum și trofeul People’s Choice Award.


  1. Swarovski

Acest nume este mare în lumea modei, dar cu siguranță nu a început acolo. În 1892, Daniel Swarovski a inventat o mașină revoluționară de tăiere a cristalelor. Acest lucru a ajutat la crearea multor lucruri de cristal, de la panglici cu cristal, care ar putea fi cusute în haine la instrumente optice extrem de precise. Abia mai târziu, marca Swarovski și logo-ul său emblematic de lebădă au intrat în modă. Astăzi, Swarovski oferă bijuterii, accesorii de moda, ceasuri, figurine, chiar și parfumuri.

      Atracția mărcii provine din accentul pus pe simplitate, în timp ce sărbătorește ciudățenia pe care clienții săi o consideră atractivă și, în același timp, relatabilă. Cristalele Swarovski vin adesea în dimensiuni mici, deoarece mărgelele se pot atașa la haine și accesorii.Ele sunt, de asemenea, accesibile, astfel încât acestea sunt considerate un început excelent pentru colectoarele de cristal neofite.



Despre cristalele  Swarovski știm că sunt fabricate din nisip de cuarț și minerale naturale. Produsul finit  este o formă de sticlă fabricată de om, cu o concentrație de plumb de 32%.







Cristalele și argintul?

Bijuteriile din argint  cu cristale se numara printre cele mai apreciate modele de bijuterii. Incepand de la cercei de dimensiuni mici, pe lobul urechii si ajungand pana la inele statement spectaculoase, bijuteriile din argint decorate cu cristale naturale ,dar nu numai, cuceresc prin versatilitatea, eleganta, rafinamentul si design-ul aparte.

   În general , clienții tind să își indrepte privirea spre brandurile cele mai cunoscute datorită reputației acestora însă pierd din vedere faptul că, nu este o regula concret stabilită între raportul calitate-preț, de multe ori aceștia optând să aleagă brandul nu neapărat calitatea. Estetic vorbind, nu în puține cazuri, clienții și-au lăsat influențate gusturile de marile branduri care au dictat cu ușurință  ritmul pieței.

În ce  privește armonia dintre argint și cristale, aceasta își lasă amprenta  într-un mod unic asupra oricărei bijuterii minuțios lucrate.

De ce putem spune asta? Deoarece , argintul prin definiție fiind un metal ușor dar care exprimă puritate , în compoziție cu  cristalele swarovski de exemplu, oferă aparența de fragilitate ,avand ca și consecință un aspect mai de grabă rafinat .



Încă din cele mai vechi timpuri , bijuteriile din argint cu cristale  au fost obiectele care au concretizat diferențele între clasele sociale, acestea dând dovadă de rafinament și “bun gust”. Subliniind discret ceea ce noi numim azi “extravaganță”, armonia argintului a compensat nevoile celor dinaintea noastră pasând  generațiilor  următoare  o obsesie pentru ceea ce reprezinta chiar argintul în esență, finețe.


Etimologie


În mod surprinzător, cuvântul „cristal” provine din grecescul „Krystallos”.


Se referă la un palat mitic de gheață unde locuiau zeii olimpieni. Nici măcar soarele nu putea topi această creație minunată. Acesta este, probabil, motivul pentru care asociem cristalele cu a fi atât de prețios.

În plus, atâta timp cât oamenii au trăit, am căutat să purtăm și să folosim bijuterii de cristal.


De exemplu, arhitecții au găsit mărgele sculptate din fildeș de mamut. Erau peste 60,000 de ani în morminte situate în Sungir, Rusia.


Swarovski- Cristalele swarovski nu sunt naturale, ele fiind fabricate artificial, compania păstrând secrete informațiile  despre fabricarea cristalelor, de secole.

Garnet-Cuvântul "granat" provine din cuvântul latin "Garanatus." Acest lucru înseamnă "asemănător cu seedlike" în ceea ce privește semințele de rodie. De asemenea, exemplare de garnet au fost găsite în mormântul unui  tânar, acest fapt demonstrand durabilitatea cristalului


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post