Totul despre pietre semiprețioase Partea 1 - Caracteristici, semnificatie si zodii

Totul despre pietre semiprețioase Partea 1 - Caracteristici, semnificatie si zodii

O piatra semipretioasa este o bucată de cristal mineral care, în formă tăiată și lustruită, este folosită pentru a face bijuterii sau alte podoabe .

Cu toate acestea, anumite roci (cum ar fi lapis lazuli, opal și obsidian) și, ocazional, materiale organice care nu sunt minerale (cum ar fi chihlimbar, jet și perlă) sunt, de asemenea, utilizate pentru bijuterii și, prin urmare, sunt adesea considerate a fi pietre prețioase, de asemenea. 

Cele mai multe pietre pretioase sunt dure, dar unele minerale moi sunt folosite in bijuterii din cauza luciului lor sau a altor proprietati fizice care au valoare estetica. Raritatea și notorietatea sunt alte caracteristici care dau valoare pietrelor prețioase.


Caracteristici și clasificare



Clasificarea tradițională în Occident, care se întoarce la grecii antici, începe cu o distincție între prețios și semi-prețios; distincții similare se fac si  în alte culturi. În utilizarea modernă, pietrele prețioase sunt smarald, rubin, safir și diamant, toate celelalte pietre fiind semiprețioase.

Această distincție reflectă raritatea pietrelor respective în antichitate, precum și calitatea lor: Toate sunt translucide cu diferite  culori fine în formele lor cele mai pure, cu excepția diamantului incolor și foarte dure, cu duritate de 8 până la 10 pe scara Mohs. Alte pietre sunt clasificate în funcție de culoarea, transluciditatea și duritatea lor.




Distincția tradițională nu reflectă neapărat valorile moderne; de exemplu, în timp ce granatele sunt relativ ieftine, o granată verde numită tsavorită poate fi mult mai valoroasă decât un smarald de calitate medie.[  

un alt termen neștiințific pentru pietrele semiprețioase folosite în istoria artei și arheologia este piatra tare. 

Utilizarea termenilor „prețios” și „semiprețios” într-un context comercial este, fără îndoială, înșelătoare prin faptul că implică în mod înșelător că anumite pietre sunt intrinsec mai valoroase decât altele, ceea ce nu este neapărat cazul.


Când a început astrologia să fie asociată cu pietrele?


Obiceiurile occidentale din jurul pietrelor  semiprețioase are origine oarecum biblică. În secolul I, un savant evreu numit Josephus a făcut o legătură între cele douăsprezece pietre din pieptarul lui Aaron (preotul Israelului care slujea la tempu), cele douăsprezece luni ale anului și cele douăsprezece semne zodiacale,aceasta fiind totuși una dintre cele mai vechi surse scrise despre pietrele specifice lunilor anului. O detaliere mai minuțioasă, poate fi găsită în cartea Exodul, în Biblie.

Mai târziu, în secolele 8 și 9, au fost scrise o serie de tratate religioase care asociau pietrele particulare cu apostoli specifici. Acestea erau cunoscute sub numele de „pietre de temelie”; o persoană care avea toate cele douăsprezece , purta cate una în fiecare lună.


Obiceiurile s-au schimbat de-a lungul timpului și a devenit treptat mai tipic pentru o persoană să poarte o singură piatră simbolică, deși această tradiție este de fapt veche de câteva mii de ani. 


Majoritatea studiilor par să sugereze că cele  12 pietre originale ar fi traduse astăzi ca  : Carnelian, Peridot, Emerald, Garnet, Lapis Lazuli, Cuarț, zirconiu galben, agat șlefuit, ametist, Citrine, Onyx & Jasper verde.


Pietrele lunilor de naștere   și pietrele zodiacale- același lucru?


Oamenii purtau pietre prețioase la început în scopuri terapeutice și medicinale. Aceste proprietăți au fost apoi asociate cu caracteristicile zodiacului, făcându-le talismane pentru cei născuți în aceeași lună cu piatra atribuită;


Pietrele din zodiac se bazau pe un sistem de culori, deoarece se credea că nuanța fiecărei culori  dezlănțuie puterea atribuită pietrei.

 În concluzie -Pietrele de naștere sunt atribuite lunii de naștere, pietrele de naștere zodiacale sunt atribuite semnului zodiacal,având menirea să scoată în evidență personalitatea caracteristică fiecărui semn zodiacal.


Ce înseamnă piatra ta din naștere? -legendă


   ianuarie - credință, eternitate și adevăr 

februarie - onestitate, înțelepciune și calm 

martie - fericire și înțelegere 

aprilie - eternitate, curaj și sănătate 

mai - fidelitate, bunătate și dragoste 

iunie - Pace, noblețe și frumusețe

 iulie - dragoste, entuziasm și putere 

august - succes, Pace și iubire

 septembrie - seninătate și adevăr 

octombrie - puritate, speranță, sănătate 

noiembrie - înțelepciune, curaj și sinceritate 

decembrie - dragoste, fericire și noroc



Prezentare generala- zodii


Berbec-Piatra Soarelui 

Piatra soarelui este o bijuterie naturală care transmite un sentiment de bucurie și poftă de viață, conexiune cu natura și o nouă viață care se desfășoară in special primăvara.

2-Taur-Agatul verde,

cu culoarea sa specială, amplifică dragostea și alungă negativitatea. De asemenea, îmbunătățește funcția de concentrare și ajută gândirea analitică.




3) Gemeni- Agatul albastru 

Ca și semnele zodiacale care sunt una lângă alta, agatul albastru urmează agatul verde și este asociat cu semnul Gemeni. Încurajează descoperirea unor noi laturi spirituale și eliminarea gândurilor negative despre sine.

4) Rac-Mama-de-perle

Mama perlei este o bijuterie despre care se spune că aduce noroc și ajută purtătorul să ia întotdeauna decizii înțelepte, aducând cu ea un sentiment de pace și bunăstare a sufletului. Acest lucru se reflectă asupra purtătorului și asupra suportului

5) Leu-Agatul roșu

Se pare că Agatul rosu  respinge energiile negative si creste vitalitatea.

6) Fecioară-Haowlitul galben

Howlitul galben este piatra care îți dă un sentiment puternic de calm și elimină furia necontrolată. În același timp, îți întărește memoria și îți intensifică nevoia de cunoaștere, ceea ce te va ajuta să evoluezi zi de zi.


7) Balanță-Quartz Roz

Quartzul roz este probabil cea mai importantă piatră pentru inimă și purifică gândurile pentru a ajunge la iubirea profundă de sine

8) Scorpion- Quartzul curat

Datorită formei sale cristaline unice, cuarțul transparent ajută la purificarea sufletului și a gândurilor, acționând profund asupra lor.

9)Săgetator-Sodalit

Sodalitul dezvoltă dorința de a afla adevărul, deci dacă lucrați în cercetare și sunteți un Sagetator, ar trebui să aveți cu siguranță  bijuterii vintage sau antice cu această piatră specială.


Sodalitul incurajeaza obiectivitatea si gandirea rationala si vei simti aceste lucruri de fiecare data cand vei purta astfel de bijuterii.


10) Capricorn- Agat negru 

Agatul negru ajută în special la evitarea blocajelor mintale și  poartă noroc în competiții. Te va ajuta sa faci față situațiilor dificile prin care treci,mult mai ușor.

11) Vărsător -Piatra Lunii 

  Piatra lunii este una dintre cele mai frumoase și admirate pietre semiprețioase din lume.

Ce o face deosebită este schimbarea culorilor în funcție de lumină. Aceasta va scoate la iveală empatia purtătorului , dar și cea a celor care o privesc și altfel comunicarea dintre ei se va simți mult mai natural. 

12) Pești - Ametist

Ametistul este piatra care oferă protecție și pace mintală, având o vibrație spirituală ridicată. Aceasta elimină frica și anxietatea, oferind un sentiment de profundă și bine meritată pace a minții.


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post