Terapia culorilor - efecte asupra argintului? Cum iti alegi culoare potrivita de

Terapia culorilor - efecte asupra argintului? Cum iti alegi culoare potrivita de

Cromoterapia sau terapia culorilor este o pseudoștiință; practicienii susțin că expunerea la anumite nuanțe de lumină poate ajuta oamenii să se simtă mai bine fizic sau mental. 



Istorie

Avicena (980-1037), văzând culoarea ca fiind de o importanță vitală atât în diagnostic si in tratament, a discutat cromoterapia în Canonul Medicinii. El a scris  „culoarea este un simptom observabil al bolii” și a dezvoltat, de asemenea, un grafic care să asocieze culoarea cu temperatura și starea fizică a corpului. Părerea lui era că roșul mișca sângele, albastrul sau albul îl răcorau, iar galbenul reduce durerea și inflamația musculară


Persistând în ideea că suntem conectați cu mediul înconjurător,fiind definiți chiar de parametrii care ne ajută la rândul nostru să definim ceea ce ne înconjoară, culorile fac parte din caracteristicile care ne definesc , astfel  având un minim de cunoștințe despre ele , le putem folosi  avantajele în propriul folos. 

În 1933, om de știință c.etățean american de origine indiană Dinshah P. Ghadiali (1873–1966) a publicat Enciclopedia Spectro Chromemetry, o lucrare despre terapia cu culori.Ghadiali a susținut că a descoperit de ce și cum diferitele raze colorate au diferite efecte terapeutice asupra organismelor. El credea că culorile reprezintă potențiale chimice în octave mai mari de vibrații, iar pentru fiecare organism și sistem al corpului există o culoare specială care stimulează și o alta care inhibă activitatea acelui organ sau sistem. Ghadiali a crezut, de asemenea, că, cunoscând acțiunea diferitelor culori asupra diferitelor organe și sisteme ale corpului, se poate aplica culoarea corectă care va tinde să echilibreze acțiunea oricărui organ sau sistem care a devenit anormal în funcția sau starea sa. .


Practicanți ai medicina ayurvedică cred că trupul are șapte "chakrele ", despre care unii susțin că sunt" centre spirituale ", și se crede că sunt situate de - a lungul coloanei vertebrale. Noua era gândul asociază fiecare chakră cu o singură culoare a spectrului luminii vizibile, împreună cu o funcție și un organ sau un sistem corporal. Conform acestui punct de vedere, chakrele pot deveni dezechilibrate și pot duce la boli fizice, dar aplicarea culorii adecvate ar putea corecta astfel de dezechilibre.[10]




  1. Chakra de bază -Culorile asociate chakrei de bază sunt nuanțele de roșu, reprezentând pasiune pentru viață sau negru, ceea ce semnifică stabilitate

Guvernată de glandele suprarenale, chakra de bază are grijă de oasele, dinții, unghiile, coloana spinării, anusul, rectul, colonul, glanda prostatică, sângele și construcția celulelor.

Chakra de bază controlează „împământarea” noastră pe pământ și este asociată cu toate instinctele noastre de supraviețuire și autoconservare. De asemenea, are legătură cu corpul fizic, individualitatea, stabilitatea și securitatea.

 Pietrele chakrei de baza:Onix Negru, Safir Negru, Turmalină Neagră, Pietre de Sânge, Jasper Brățat, Bronzit, Carneol, Cupru, Jasmina Dalmare, Agată de Foc, Granat.


  1. Chakra sacrală-C este localizată la aproximativ trei centimetri sub ombilic. Culoarea asociată cu chakra sacrală este portocaliu, reprezentând creativitatea și înțelepciunea.

Guvernată de gonade, chakra sacrală are grijă de brâul nostru pelvian, organele reproducătoare, rinichii, vezica urinară și toate lichidele corporale.

Chakra sacrală este asociată cu relațiile noastre cu ceilalți, cu capacitatea noastră de a da și a primi, a iubirii sexuale / pasionale și a creativității noastre.

Pietrele prețioase ale chakrei Sacrale sunt în mare parte portocalii, incluzând: chihlimbar, Jasper bretelat, bronzit, carneol, cupru, calcedoniu portocaliu, citrină, piatră de aur, aventurină portocalie, calcit portocaliu, coral portocaliu, Jasper portocaliu, piatră de soare portocalie, cuarț Rutilat, ochi de tigru și topaz.


  1. Chakra plexului solar-A treia chakră primară este chakra plexului solar.

Chakra plexului solar este localizată chiar sub coaste. Culoarea asociată cu chakra plexului solar este galbenă, reprezentând gândirea analitică și activitatea intelectuală.

Guvernată de pancreas, chakra plexului solar are grijă de spatele nostru inferior, abdomen, sistemul digestiv, stomacul, ficatul, splina, vezica biliară și sistemul nervos.

Chakra plexului solar este centrul nostru emoțional. Ajută la controlul „digestiei vieții”, astfel puterea și controlul asupra vieții noastre.

Pietre semiprețioase ale Chakrei Plexului Solar

Pietrele prețioase ale Chakrei Plexului solar sunt în mare parte galbene, inclusiv: chihlimbar, ametrină, apatit galben, aragonit, beriliu de aur, calcit galben, citrină, calcedoniu galben, fluorit galben, jad galben, jasp galben, mookaită,piatra lunii,

4.Chakra inimii

Chakra inimii este situată în centrul pieptului, la nivelul inimii. Culorile asociate cu chakra inimii sunt verzi, reprezentând vindecare și echilibru, sau roz, semnificând iubire și compasiune necondiționată.

Guvernată de glanda timusului, chakra inimii are grijă de inima noastră, partea superioară a spatelui, plămânii inferiori, sângele, sistemul circulator și pielea.

Chakra inimii este despre iubire necondiționată, conexiune, acceptare, transformare și vindecare puternică. Este centrul compasiunii, iubirii, conștiinței de grup și spiritualității asociate unei „unități” cu „tot ce este”. Echilibrează și punte între cele trei chakre inferioare și cele trei chakre superioare.

Pietrele prețioase ale Chakrei Inimii

Pietrele prețioase ale Chakrei inimii sunt în mare parte verzi și roz, incluzând: Amazonită, Anyolit, Charoite, Chrysoprase, Diopside, Smarald, Fuchsite, Granat, Aur, Apatit Verde, Aventurin Verde, Calcită Verde, Fluorita Verde, Jasper Verde, Kyanit Verde, Onix Verde, safir verde, turmalină verde, Jad, Kambaba Jasper, Kunzite, jasp piele de tigru, 


  1. chakra gâtului.

Localizată la nivelul gâtului. Culoarea asociată cu chakra gâtului este albastru, reprezentând cunoașterea și unitatea cu îndrumarea divină.

Guvernată de glanda tiroidă, chakra gâtului are grijă de gâtul nostru, gâtul și maxilarul, corzile vocale, sistemul respirator, canalul alimentar și brațele.

Chakra gâtului este centrul nostru de comunicare, oferindu-ne astfel capacitatea noastră de a ne exprima verbal și de a putea avea o comunicare deschisă și clară a sentimentelor și gândurilor. Capacitatea de eliberare. Este poarta către Conștiința Superioară și poarta prin care trec emoțiile conținute de inimă, pentru a deveni echilibrate și armonizate.

Pietre semiprețioase ale Chakrei Gâtului

Pietrele prețioase Chakra gâtului sunt în mare parte albastre, incluzând: Amazonită, chihlimbar, Angelită, Apatit albastru, Acvamarină, Azurită, Aventurin albastru, Agat de dantelă albastră, Calcit albastru, Calcedon albastru, Chrysocolla, Cuarț Rutilat, Safir Albastru, Sodalit, Tanzanit, Ochi albastru de tigru, Topaz albastru, Turmalină albastră și Turcoaz.

  1. Chakra celui de-al treilea ochi

A șasea chakră primară este a treia chakră a ochilor, cunoscută și sub denumirea de chakra frunții.

Chakra celui de-al treilea ochi este situată la aproximativ un spațiu de deget deasupra frunții. este indigo, reprezentând căutarea și atingerea scopului spiritual.

Guvernată de glanda hipofizară, chakra celui de-al treilea ochi are grijă de fața noastră, ochiul stâng, urechile, nasul, sinusurile, cerebelul (creierul inferior) și sistemul nervos central.

Chakra celui de-al treilea ochi este implicată de intuiția noastră și de văzul nostru interior, conștiința noastră superioară, centrul de iubire emoțional și spiritual.

Pietrele semiprețioase ale Chakrei Ochiului

Pietrele prețioase din Chakrei Ochiului sunt în mare parte indigo, inclusiv: Ametist, Angelită, Azurită, Aventurină Albastră, Calcit albastru, Charoite, Dumortierit, Aur, Fluorit Pur, Iolit, Labradorit, Lapis Lazuli, Larimar, Lididolit, Moonstone, Opalit, Perlă,


  1. Chakra Coroanei-Chakra coroanei este situată în vârful capului. Culorile asociate cu chakra coroanei sunt violete, reprezentând iluminarea sau albul, însemnând puritatea, perfecțiunea și binecuvântarea.

Guvernată de glanda pineală, chakra coroanei are grijă de cerebrul nostru (creierul superior) și ochiul drept.

Chakra coroanei este centrul spiritualității, iluminării, gândurilor dinamice și energiei individului - esența noastră. Permite fluxul interior al înțelepciunii din eter și aduce darul conștiinței cosmice. Atunci când este stimulat acesta permite să vadă adevărul cu privire la idealuri iluzorii, urmăriri materialiste și concepte auto-limitative. De asemenea, permite omului să experimenteze conștiința de sine continuă și detașarea conștientă de emoțiile personale.

Pietrele semiprețioase ale Chakrei Coroanei

Pietrele prețioase ale Chakrei Coroanei sunt în mare parte clare sau violete, incluzând: Ametist, Ametrine, Angelită, Agat Botswana, Charoite, Citrine, Cuarț transparent,





Având proaspăt în minte cele menționate mai sus, putem spune fără urmă de îndoială că bijuteriile ,în special cele din argint, în a căror compoziție intră și o piatră sau mai multe,alese  strategic în funcție de propriile preferințe și nevoi ,nu vor sluji doar pentru a oferi  un aspect unic, ci și pentru a ne  oferi abilitățile lor caracteristice.


 Argintul este cea mai bună opțiune în acest sens deoarece, așa cum este și cunoscut de fapt , ca un metal pur, în contact cu alte forțe impure acesta își păstrează proprietățile atât la nivel fizic cât și energetic.


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post